Len pár kilometrov od Prahy sa nachádza dokonalé miesto na "vyžratie sa" z pracovného stresu..vlastne z akýchkoľvek starostí. Takmer uprostred ničoho stojí nenápadná drevenica a v nej gastronebo! Od Angus Farm sme mali veľké očakávania - stalo sa nemožné! Naše očakávania boli niekoľkonásobne prekročené. Ak máte deti, psy/mačky, alebo len chcete zabudnúť na okolitý svet, zadajte si do navigácie Soběsuky.

Len pár kilometrov od Prahy sa nachádza dokonalé miesto na "vyžratie sa" z pracovného stresu..vlastne z akýchkoľvek starostí. Takmer uprostred ničoho stojí nenápadná drevenica a v nej gastronebo! Od Angus Farm sme mali veľké očakávania - stalo sa nemožné! Naše očakávania boli niekoľkonásobne prekročené. Ak máte deti, psy/mačky, alebo len chcete zabudnúť na okolitý svet, zadajte si do navigácie Soběsuky.

Ako sa sem dostanete

 Asi záleží odkiaľ cestujete, ale ideálna voľba je autom. Z Prahy je to na Angus Farm skoro hodinka cesty smer Plzeň. Inak je to celkom adventure. Treba do Plzne, z Plzne do Nepomuk a z Nepomuk len pešo, alebo taxíkom. Cesta tak na pol dňa.

Reštaurácia

Totálne gastroporno!

Vlastne sme sem prišli kvoli Grand Restaurant Festivalu, ale skôr to bola zámienka, pretože na AngusFarm sa chystáme už strašne dlho. Veľmi sme ocenili, že každé jedlo vrámci festivalu nám prišiel odprezentovať kuchár sám. Nehnevali ho ani naše zvedavé otázky a veselo odpovedal aj na recept na nakladané huby, či kde praxoval a pod. :)

Festivalová ponuka bola nezvyčajná, prekvapivá a lahodila oku aj duši:

Sušená červená repa, brusinky, čučoriedky, granátové jablko, kefír a prach z červenej repy - prezentácia tohoto jedla bola neuveriteľne vizuálne dokonalá. Kefír sa pridáva na záver a je zmrazený dusíkom. To znamená, že je studený a teda v kontraste s horúcou (v podstate) polievkou z repy. Celá chuť je mierne sladkastá, kefír to neutralizuje a granátové jablko pôsobí veľmi osviežujúco. Pokojne by to mohol byť aj dezert. Na môj vkus to bolo "prerepované", ale ostatní u stolu si veľmi pochvaľovali. 

Angus steak, bulgur, červená šošovica, smrkové výhonky a žĺtok - steak z Angusa bol nízky roštenec, prepečený medium/medium rare. Celé jedlo pôsobilo po rozmiešaní žĺtku veľmi ľahko a aj napriek netradičným ingredienciám, resp. ich kombinácii, to nebolo rušivé ani divné. Veľmi dobrý tip na večeru. Tomáška úplne dorazili nakladané huby. Okamžite si vypýtal recept, ktorý mu ochotný p. kuchár prezradil (tajomstvo je v pomere 3,2,1 :))

Maslová brioška s citrónovým mascarpone a dyňovo - rakytníková marmeláda - vynikajúci, troška ťažší dezert. Brioška nasiakne máslo s rakytníkom - výsledný efekt je za 100 bodov :) 

Z ponuky reštaurácie sme ochutnali:

Predkrmy

  • víťazný tataráčik z MČR v miešaní tatarákov. Ponúknu Vám možnosť suchých hrianok, alebo opečených na tuku. Tie tukové sú samozrejme lepšie :) Ale celkový dojem, je vynikajúci. Na dokonale ochutenom a namiešanom tataráku sú klíčky z mladého cesnaku.
  • zelná polievka s klobásou a nok zo zakysanej smotany. Ja zelňačku milujem! Sama si čiste namyslene myslím, že ju robím najlepšie zo všetkých, ale táto bola famózna. Skvele ochutená, kapusta kyslá a klobásky voňavá. Nemám čo vytknúť.

Hlavné jedlá

  • Trhaný burger, dusený v pive, viedenská cibulka, BBQ omáčka, šalát z čerstvej kapusty a hranolky
  • Angusfarm burger s cheddarom, vajíčkom, paradajkou, slaninou a uhorkou s hranolkami

oboje bolo výborné, pritom každé iné. Angusfarm burger je z klasického mletého hovädzieho mäsa, je šťavnatý a voňavý. Trhaný burger je viac suchý, čo je dané tým, že sa hovädzie mäso najprv varí v pive a potom sa vidličkou "roztrhá" na jednotlivé vlákna. Mne by skor chutil klasický burger, priznávam.

  • Grilované hovädzie rebrá, chlieb, chren a cibuľa - jedným slovom paráda!! Rebrá sú vypečené tak, že odpadávajú od kosti, ale pritom nie sú vysušené. O chuti chleba ani nehovorím, pretože podobný bol aj na raňajky a mohli sme sa po ňom zahlušiť. 
  • Hovädzia pečienka na grile, hranolky - pre chlapcov, ktorí boli s nami, to bolo vraj najlepšie jedlo víkendu. Ja na vnútornosti veľmi nie som, ale úprava jedla bola skvelá a podľa toho, že sa prestalo počas jedla hovoriť, usudzujem, že to bolo rovnako dobré. Hranolky vynikajúce. Drobné, slané a chrumkavé. 
  • Šalát z pečenej dyne s rukolou a orieškami - fantastická a zaujímavá úprava jedla. Dyňa pečená, dobre ochutená. 
  • Plzeňský gulášik - ľahko pálivý, s opečenou slaninkou a červenou a klasickou cibuľkou. Bolo to výborné jedlo, s chlebíkom (alebo bez), veľa mäsa a opečená slaninka bola ako dezertik!

Dezerty

Na záver sme si dali uže len lievance s čučoriedkami a vanilkovou omáčkou, na ktoré som sa ukrutne tešila a nesklamalo ma na nich ale že vôbec nič. Cesto na lievance robil kúzelník, neprišli sme na to, ako sa dá urobiť takto nadýchané lievancové cesto. Omáčka nebola presladená, lievance dokonalá bodka za skvelým víkendom.

Raňajkky sú skvelé a zahŕňajú smaženičku, domáce párky, chlebík, máslo a klasické cornflakes, lanýžovú pomazánku, jogurty a domáce šunky a salámiky. Samozrejme syr. 

Výhoda je, že väčšinu z toho, čo reštaurácia ponúka v nespracovanom stave, si môžete kúpiť, takže my sme odchádzali s rebrami, párkami, utopencami, orechom, ossobuccom a hovädzím predným :)

Celkový dojem je úžasný! Obzvlášť oceňujem kuchyňu a fantastickú obsluhu - čašník p. Peter by si zaslúžil medailu!! Určite sa sem zase radi vrátime.

Galéria

lievance
dyňový šalát
grilovaná pečienka
gulášik
zelňačka
raňajky
raňajky
detail
schodisko do izieb
výborný výber vín