Na okraji Prahy v časti Ctenice, je ukrytý tento príjemný podnik. Pre nás oboch je to prekvapenie, pretože keď sme tu boli naposledy, o slušnom jedle sa nedalo ani hovoriť. Zmena kuchára a majiteľa reštaurácii veľmi prospela a Ctenický zámok sa tak pre nás stal obľúbeným miestom na nedeľné obedy :)

Keď sme boli s Tominom v Cteniciach naposledy, dve z troch jedál sa nedali konzumovať, takže sme na ctenický areál na dlhú dobu zanevreli. Po nejakom čase došlo k zmene kuchára a v Ctenickom zámku bola otvorená reštaurácia Granary. Reštaurácia zmenila nielen kuchára, ale aj design interiéru. Priestor nie je veľký, ale zrkadlá mu dodávajú opticky viac miesta a drevený nábytok pôsobí veľmi elegantne. 

Zámok je celkovo krásny - obrovská záhrada, k nej náležiaci park a koňský areál. Hotel dokonca ponúka možnosť jazdu na koňoch si vyskúšať, alebo sa možete odviesť v kočiari. 

Ak by ste tu chceli stráviť príjemný celý deň, nezabudnite sa objednať na masáže. Hotel Ctenice totiž ponúka aj SPA. 

Poďme ale k samotnému jedlu.

Vyberať môžete zo stáleho menu, alebo z týždennej ponuky. K dispozícii je aj degustácia pokrmov, pripravená šéfkuchárom.

My sme ochutnali zo stáleho menu:

  • Hubové rizoto s parmazánom. Bolo fantastické. Dosť možno najlepšie, aké som kedy mala. Dostatočne veľká porcia, nie toľko húb, aby to zabilo chuť celého jedla a dochutenie parmazánom bolo dokonalé. Huby boli čerstvé - nie mrazené a tiež to boli huby ako "huby". Teda nie len hliva alebo žampióny.  
  • Hovädzí rump steak, s restovanými fazolkami, cherry rajčinami a grenaille zemiakmi. Čašník sa veľmi pozorne informoval na spôsob prepečenia steaku a presne podľa mojích predstav bol well done. Chuť mäsa skvelá a s fazulkovou prílohou nie je šanca, že by sa jedlo nepodarilo :)
  • Hovädzie líčka, konfitované v červenom víne s koreňovou zeleninou a zemiakovou kašou. Jedlo bolo opäť fantastické a nebolo mu čo vytknúť

Na jedálnom lístku mám ešte zopár favoritov - napríklad predkrmové krevety, šalát s kozím syrom, cestoviny s liškovou omáčkou a carbonara a makové suflé ako dezert.

Takže pokiaľ chcete stráviť príjemný, kľudný a romatický deň v Prahe, neváhajte a príďte do Cteníc. Nebudete ľutovať.

Dobrú chuť :)

table design
SPA
interier
skvelá citronáda a slivovica od Žufánka
nedeľný obed
hovädzie líčka
hubové rizoto
stolovanie
rump steak