Nedávno sa nám podaril super výlet s našimi priateľmi a dostali sme sa vďaka nim na degustačku "k Štěpánovi". Určite ho všetci poznáte z relácie Ano šéfe!, kde ako jeden z troch účastníkov, dostal od p. Polreicha 3 hviezdičky. Skromný, milý a pokorný človek, ktorý si dokázal vziať rady skúseného šéfkuchára k srdcu a vybudoval na Šumave raj!
Hospůdka u Štěpána sa nachádza v Petrovicích, v srdci Šumavy, teda zhruba 2 hodinky od Prahy. Štěpán si svoju hospůdku slušne vytunil a tak na mieste starej dreveničky dnes stojí boží biofarma, kde sa voľne premávajú kravy, kone, nájdete tam zajace, sliepky, pestujú sa rajčiny, šaláty a bylinky od výmyslu sveta.
Rezervácia je nutná, bez nej sa sem nedostanete. Jedálny lístok je jednoduchý, s českou kuchyňou a nabušený mäsom z vlastného chovu.
Jediná vec, ktorá vadila mne je, že výber vín nebol veľký a mali sme dve flašky, rôznej cenovej hladiny a ani jedno nám vo finále nechutilo.
Ostatné bolo bez chyby a bolo to dokonalé.
My sme si dali ako predkrm:
- paštétu s brusnicami a chlebom
- býčie žľazy
- tataráček
Paštéta bola absolútna bomba!!! Býčie žľazy sme ochutnali len tak pre zaujímavosť a už by sme do nich asi nešli, hoci jedlo bolo skvelé a chutilo nám. No a na druhom mieste bol tataráček s úžasnými "topinkami" s cesnakom.
Ako hlavné jedlo boli:
- hovädzie rebrá so šalotkou, chrenom, horčicou a chlebíkom
- ribeye steak s dyňou, zeleninou a vinnou omáčkou
- rumpsteak so zeleninou, smotanou a čiernym korením
Absolútna TOPka boli rebrá! Inak bolo mäsko chutné, šťavnaté a voňavé.
Vôbec nemáme čo vytknúť.
Aj keď sme boli už totálne prejedení, tak sme neodolali dezertu. Ochutnali sme oba - teda jahody s mascarpone a cokoládový dortík so zmrzlinou a čučoriedkami. Oboje bolo dokonalé!
Záverom, cesta sem je z Prahy urputná, ale krásna. Ak si nájdete aspoň chvíľku čas, tak musíte prísť a nechať sa Štepánom rozmaznávať a hlavne : podporíte dobrú vec a milých ľudí.
Naše hodnotenie: 5/5
cenová hladina pre dvoch : 1500 Kč (predkrm, hlavné jedlo, dezert a fľaša vína)