V Prahe je nie je veľa indických reštaurácií, kde sa dá dobre a autenticky najesť a v centre už vôbec nie. K Two Brothers je ako nádherná rozprávkova krajina, zasadená vedľa kostola sv. Petra na Petrskom námestí. Voňavá, bohato zdobená, honosná, ale pritom útulná a cenovo dostupná.
“K” znamená Kapurthala (ako sa dočítame aj na webových stránkach reštaurácie), slávne kráľovstvo indickej části Punjabu, ktoré sa môže pyšniť neuveriteľnou minulosťou. Príjemný a rodinný dojem celého podniku podtrhuje aj to, že reštauráciu založili dvaja bratia, ktorí zároveň navrhli aj dekor reštaurácie a to v duchu kráľovstva Kaparthula. Donedávna v reštaurácii obsluhovali len títo dvaja bratia, o to viac nás teší, že keď sme tam po dlhšej odmlke zavítali, mali plno, nový personál a evidentne sa ich reštaurácii darí.
V jedálnom lístku si môžete vyberať z predkrmov, hlavných jedál a to ako mäsových, tak aj vege a dezertov.
Nemusíte sa báť pálivosti - čašník sa vždy pýta, ako veľmi pálivé jedlo chcete. Pálivosť mild je tak akurát, donedávna sme si dávali pálivosť 5 z 10 a niekedy to bolo pálivé až až. Záleží, akú máte toleranciu a ako sa kuchárovi ruka pošmykne.
Čo sa týka pitia - výber vína nie je bohvieako oslnivý a cena nezodpovedá kvalite. Preto dať si pohárik je rozhodne ekonomicky zmysluplnejšie, než kupovať celú flašu :)
Ale všetko Vám vynahradí jedlo! Porcie hlavného jedla sú poctivé, preto my už si predkrm a súčasne aj hlavné jedlo tak často nedávame (nechávame miesto na dezert, ktorý musíte mať!)
Náš obľúbený predkrm je Samosa - čo sú taštičky plnené buď zeleninou, alebo mäskom. Podávajú k tomu korenený jogurt - jedlo je mierne pálivé.
Hlavné jedlo je u mňa vždy Chicken Tikka Masala - čo sú poctivé kuracie kúsky v hutnej rajčatovo máslovej omáčke. S týmto jedlom neurobíte nikdy chybu - vypýtajte si pálivosť 4 z 10tich a odchádzate spokojný! Ochutnali sme aj Chicken Korma - nepálivé, vynikajúce jedlo. Mierne nasladlá chuť, zrejme vďaka kokosovému krému a rajčinám, v ktorých je mäso varené.
Tomáško si dáva často aj jahňacie v špenátovej omáčke. Ja jahňacinu moc nemusím, takže svoj subjektívny dojem Vám asi neprinesiem, každopádne Tomino si nikdy nesťažoval, takže zrejme mu chutilo :)
Ochutnali sme aj ryžu - "Murgh Biryani",čo je ryža, varená s kúskami kuracieho mäsa, ochutená aromatickou zmesou šafránu, mäty, orieškov a ružovej vody, opäť podávané s omáčkou Raita (to je tá, čo je ako príloha k Samose). Omáčku sme si ešte doobjednávali - veľmi nám chutilo. Zabudnite na zlepené rizotá zo zvyškov mäsa - ryža je sypká, mäso šťavnaté a voňavé.
Ako prílohu si môžete dať klasicky bielu ryžu, ale odporúčam cesnakový pita chleba!! Neprestanete jesť. Za mňa k jedlu rozhodne lepšia príloha ako ryža.
Čo sa týka sladkých vecí, nie je ich mnoho, ale pokiaľ si máte dať len jeden, vyberte si Gulab Jamun - sú to horúce, smažené tvarohové guľky, máčané v cukrovom sirupe, preliate čokoládou, s dvoma kopčekmi vanilkovej zmrzliny! Foodporn!
http://indian-restaurant-prague.com
cenová hladina pre dvoch (dve hlavné jedlá s prílohami, dezert a dva poháre vína) - 800 Kč
hodnotenie 4/5