Konečne sme našli alternatívu k mojej najobľúbenejšej indickej reštike K - Two Brothers. Rozhodne odporúčam vyskúšať kuracie tikka masala, čo je úžasná hustá rajčinová pálivá omáčka. Všeobecne je indická kuchyňa zdravá, pálivá a neskutočne farebná. Tak šup, šup - neseďte doma a bežte to vyskúšať.

Reštaurácia Everest je v postrannej uličke za Vinohradským divadlom. Priestor je menší a interiér obyčajný, za to ceny veľmi priaznivé a jedlo úchvatné.

Lístok je síce veľký, ale v podstate obsahuje rôzne mäsové alternatívy k danej omáčke. Takže masalu si môžete dať kuraciu, krevetovú, tofu a podobne.

My sme vyskúšali:

zeleninovú samosu

je trojuholníkové cesto, plnené zemiakovo - zeleninovou zmesou. Tento predkrm nm veľmi nechutil, bolo to veľmi hutné a cesto akoby bez chuti. Ostatné jedlá už boli ale na 1*.

restované pappadum

opečená, chrumkavá placka zo šošovice, s kmínom. Podáva sa s výborným mätovým dresingom. Skveléééééé! Ľahký a chrumkavý predkrm

kuracia tikka masala

tikka masala je najpopulárnejšie indické jedlo. Kuracie kúsky sa varia s rajčinami, cibuľou, pastou z kešu orechov, smetanou. Ochucuje sa kardamonom, klinčekami, bobkovým listom, korením garam masala a chilli. Recept na tikka masala nájdete aj u nás na webe :)

kuracie na mangu

kuracie kúsky, varené v rajčinovej omáčke s pastou z kešu a manga

jahňací palak

jahňacinka, veľmi krehká, varená v korenistej omáčke, so špenátom, zázvorom a cesnakom

Všetky pokrmy boli exkluzívne. Jahňacina asi viedla, ale pre mňa je absolútny TOP tikka masala.

  • celkové hodnotenie 4/5
  • cenová hladina pre dvoch : dva predkrmy, tri hlavné jedlá, flaštička vínka - cca 800 Kč

pappadum
20190112121908
zhora dole - jahňacie, tikka masala a kura s mangom
indická kuchyňa je úžasná
tikka masala

  •