Poznáte to.. myslíte si, že už ste dookola vyčerpali všetky stravovacie možnosti a poznáte každú jednu reštiku okolo Vás do detailov. A potom sa objaví nenápadné bistro, okolo ktorého chodíte denne a ani by Vás len nenapadlo doň vkročiť. Včera som prekonala zaryté stereotypy a vybrala sa s Tominom na cestu po Japonsku v Momoichi Bistro na Vinohradoch. Som uchvátená a od včera nemyslím na nič iné, len že si musím dať ten foodpornovský hummus, čo tam majú.

kombucha

Momoichi je nenápadné bistro za Vinohradským divadlom a ponúka návštevníkov neskutočnú paletu chutí a farieb. Minimalistický interiér dokonale prehlušuje genialita kuchára. Výber je malý (Thanks GOD!), zato pestrý a vyberú si aj mäsožravci, aj vegetariáni. Naposledy sme mali takýto uchvacujúci zážitok na Bali v reštaurácii SAFFRON Gastronomica, ktorá bola na kompletku VEGE a my sme sa mohli z toho jedla zblázniť.

Tak niečo podobné je Momoichi, ktoré sa po včerajšej návšteve katapultovalo na predne priečky našho požerkového neba. Na pitie si môžete vybrať z niekoľkých čajov, zaujímavých limonád a napríklad aj Kombuchu, ktorá nie je takým typickým pitím, ale málokto vie, akým zdravým :)

Ako predkrm sme vyskúšali:

Pork Belly Slider

predkrmy

Je to do chrumkava vypečený bôčik, s jarnou cibuľkou, hoisin omáčkou, zabalený v nadýchanej parenej buchtičke. Bôčik je

podľa môjho názoru veľmi nevhodne zatracovaný kus mäsa a pokiaľ sa rozhodnete ho v MOMOICHI vyskúšať, tak pochopíte prečo. Nemusí byť len topiaci sa v oleji s cesnakom, ako ho poznáme, ale môže byť šťavnatý, voňavý a chrumkavý, so sladkokyslou chuťou, pokrytý nenormálne dobrou lepivou hoisin omáčkou. Za mňa jasný výber.

Wontony s chilli olejom

Knedlíčky. Jasné - to si musíme dať. Tieto boli ponorené v zálievke s chilli, cítili sme sezamový olej a veľmi jemnú sladkokyslú pálivú chuť. Knedlíčky nie sú výrazné náplňou (mleté mäso), to podstatné je to, v čom si ich máčate. Rozhodne zaujímavé jedlo, i keď nás viac uchvátil bóčik :)

Hlavné jedlá

Tak to je hitparáda chutí! Normálne by som si jednoznačne dala Ramen, ale chcela som nepolievkovú verziu jedla a tak sme siahli po:

Okonomyiaki

japonská omeletka, alebo skôr mega omeleta so slanikou, syrom, japonskou majonézou a sušeným tuniakom. Nielenže je to naservírované nenormálne krásne, pričom sušený tuniak vyzerá, akoby sa stále hýbal (pod vplyvom teplého vzduchu z jedla), ale ešte to aj chutí tak, že máte dojem, že vstanete zo stoličky a instatne sa pôjdete vyobjímať s kuchárom. Sušený tuniak je na omelete geniálny nápad a zohnať ho je možné v SAPE, ako obvykle. Na iných miestach sme nevygooglili, že by bol dostupný.

Hummus4916797220979416638521036080968663664427008n

ja som vyskúšala VEGE verziu s červenou repou a grilovaným halloumi. PORNO!!! Ako je možné spraviť z tak "primitívneho" jedla, ako hummus pokrm, pri ktorom máte pocit, že sa od dojatia rozplačete... Neskutočne ochutný hummus, s natrúhanou a pravdepodobne naloženou červenou repou a k tomu jemne slané haloumi s pestom navrchu. Posypané píniovými orieškami a hotovo! Za mňa jedno z najlepších jedál, čo som kedy jedla vôbec.

Takže:

  • hodnotenie 5/5
  • cenová hladina pre dvoch s pitím cca 1000 Kč (víno, limo, 2 predkrmy, 2 hlavné jedlá)

ROZHODNE ÁNO!

interiér
kombucha
baranie rebrá
49174382488401181684933154873759029788672n
4916798521881444481031256634892266571825152n
4916797220979416638521036080968663664427008n
cez okno :)
490557077817851721889885526235377817354240n
489811363424907365839509158116584386985984n