S thajskými reštauráciami v Prahe sa roztrhlo vrece. Ja som rada, pretože thajskú kuchyňu milujem. Mám rada jej chute, farby a nápaditosť. SIA je iná! Je to niečo ako obrovský street food, ale pod strechou. 

Ak sa sem vyberiete, rozhodne odporúčam rezerváciu a to aj na obed, aj na večeru. Plno majú niekoľko dní dopredu. 

Koncept reštaurácie je vcelku ojedinelý. Rozkladá sa na neuveriteľných troch poschodiach, každá časť reštaurácie má nejaké pomenovanie. 

Jedálny lístok je jednoduchý, aj keď mne teda robí celkom problém prečítať menu - je to síce originály nápad, aby to vyzeralo ako v čínštine, ale skutočnosť je taká, že mi hodnú chvíľu trvalo, kým som sa jedálnym lístkom prelúskala. 

Reštaurácia stavia hlavne na kačke, ktorú ponúkajú pre dvoch alebo štyroch stravníkov, spoločne so sezamovými palacinkami. Prvý chod sú prsia, druhý stehná s rezancami.

My sme ochutnali:

SIU YUK

teda bravčový bok, grilovaný bok choi a chilli omáčka. Fantastická úprava! Chilli omáčka je vynikajúca, dokonca sme si doobjednávali. Bôčik je chrumkavý, ale vôbec nie tučný.

KURACIE KUNG PAO

nie je to klasické kung pao ako ho poznáme. Toto je so sezamom, jarnou cibuľkou a chilli (fakt páli!). Objednať si k tomu môžete ryžu s vypečenou cibuľkou. Vynikajúce!

SINGAPURSKÉ REZANCE

fantastické ryžové rezance, s voňavými krevetami a bravčovými "nudličkami" s vajíčkovou omeletou, ochutené kurkumou a chilli. Opäť odporúčam! Krevety voňajú, chilli je tak akurát a porcia je primerane veľká. 

XIAO LONG BAO

naparované knedlíčky, plnené kačacím mäsom a kačacím vývarom. Mäso bolo chutné, vývar takisto, ale dokopy ma knedlíčky príliš neoslovili, asi to bolo tým, že horúci vývar roztopil cesto a to ma nebavilo.

DRAČÍ KOULE

fantastické, krevetami nabušené gule s originálnym citrusovým šalátom, s granátovým jablkom a výrazne ochutené sezamovým olejom. Z kreviet sú vytvorené veľké gule, obalené v cestíčku a vysmážané. 

SOM TAM

Keď som videla, že SIA ponúka aj môj milovaný papájový šalát, musela som ho vyskúšať. Bol vynikajúci! Mohol by byť ešte troška pálivejší, inak obsahuje aj arašídy, fazulky a cherry rajčinky. Nie je to síce originál thajská chuť, ale v Prahe som lepší nejedla. 

z DEZERTOV sme ochutnali mučenkovú zmrzlinu s kokosom, ktorá bola prvotriedna a dezert zo zázvoru, s čokoládou a mangovou omáčkou. 

Návštevu reštaurácie rozhodne odporúčam, i keď pre mňa ostane TOP Cafe Budha na Vinohradoch. 

http://www.siarestaurant.cz

Naše hodnotenie: 3,5/5

Cenová hladina pre dvoch: 1 200 Kč

bravčový bok
mučenková zmrzlina
papájový šalát
dračí koule
dračí koule
29249756102140021963209026812833358645559296o-2
knedlíčky
20180213133407
kung pao
singapurské rezance