V poslednom období sme si zamilovali pečenú zeleninu a tak ju používame ako prílohu k čomukoľvek. V tomto prípade je prílohou k pečenému lososovi, ale použiť môžete v podstate akýkoľvek rybí filet, či mäso.

Na pečiaci papier rozložíš na pozdĺžne kúsky nakrájanú mrkvu a petržlen (prípadne zemiak). Pridáš na kolieska nakrájanú červenú repu. Posolíš, pridáš podľa chuti bylinky, okoreníš, pokvapkáš olivovým olejom a upečieš v rúre na 200°C po dobu cca 20 min.

Pridáš lososový filet, opäť sa opakuje tá istá nasoľovacia a koreniaca procedúra. Na rybu polož čerstvú šalviu (môžeš použiť aj tymián) a pre chuť navrch lososa umiestni plátky slaninky.

Peč ďalších 10 min. Vypneš rúru a nechaj ešte cca 5 min. odpočívať. 

Nalož si svoju porciu na tanier, pokvapkaj citrónom podľa chuti a môžeš servírovať.

Dobrú chuť!