Som jednoznačne mäsožravec, ale niekedy dobre padne dať si od mäsa pauzu. Táto úprava portobella je bleskurýchla a chutná, navyše za použitia minimálneho počtu surovín. Prípravu tohto jedla zvládne aj úplný začiatočník. Ja som ako prílohu použil quinoou, ale rovnako dobré je to aj s pečenými zemiakmi, či domácimi hranolkami.

Portobello, alias obrí žampión, už naštastie dostať v každom obchode. Na dve porcie potrebuješ logicky dva kúsky.

Hubu zvnútra potri olivovým olejom, alebo poukladaj na portobello plátky másla. Osolíš, okoreníš mletým čiernym korením a pridaj bylinky podľa chuti. Ja používam najčastejšie tymián, alebo provensálske korenie z trhu, prípadne estragon (s tým ale opatrne - je veľmi aromatický).

Navrch na portobello poukladaj plátky syra, ideálny je Provolone, ale podobnú službu urobí aj cheddar, alebo tuhá mozzarella (POZOR - nie tá v náleve). Parmazán neodporúčam, rýchlo sa roztopí a nevytvorí takú masu syra, akú potrebuješ.

Nechaj na 20 min. zapiect v rúre na 190°C. a podavaj s čím chceš :) Na obrázku som robil portobello s quinoou, ktorú pripravíš podľa návodu na obale. 

Dobrú chuť!