V lete s Tominom radi grilujeme. Vlastne grilujeme stále :) Ale nebaví ma dookola pripravovať ako "prílohu" šopák, alebo strúhanú repu s jablkom, či Coleslaw. Takže som dlho hľadala nápad, čo by bola chutná, netradičná príloha z toho, čo nám doma leží v chladničke. Tak poďme na to!

Na prípravu dvoch porcii potrebujeme:

  • 300g baklažánu, nakrájaného na plátky
  • polovica plechovky cizrny
  • malý pomaranč
  • cca 100g sušených rajčín, naložených v oleji
  • olivový olej
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 2 polievkové lyžice rajčinového pretlaku
  • 1/2 malej lyžičky škorice
  • kajenské chilli
  • hrsť petržlenovej vňate
  • grécky jogurt na ochutenie
  • sezamové semienka

Postup:

Baklažán potrieme z každej strany troškou olivového oleja a grilujeme :)

Medzitým si pripravíme zálievku: v miske rozmiešame pretlak, 2 polievkové lyžice olivového oleja, kôru z polovice pomaranča a 4 -5 lyžíc pomarančovej šťavy. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, kajenským chilli a škoricou.

Plátky baklažánu položíme na tanier, rozložíme navrch opáchnutú cizrnu, nasekané sušené rajčiny a posypeme petržlenovou vňaťou. Na takto pripravený pokrm rozlejeme zálievku podľa chuti a priložiť môžeme aj grécky jogurt :) Posypeme sezamovými semienkami.

Dobrú chuť!