Hľadáte niečo rýchle na večeru? Niečo čo je zdravé, nie je hutné, ale zasytí? Toto jedlo som sa naučila jesť v Kaviarni Blatouch, kam občas chodíme a musím povedať, že sa u nás doma stalo stálicou.

Pre dvoch potrebujete:

  • cca 4 stredne veľké zemiaky, pokrájané na kúsky
  • jednu stredne veľkú mrkvu, nakrájanú na kúsky
  • červená cibuľa, nakrájaná na pásiky
  • dva strúčky cesnaku, vcelku
  • polovica balenia goody foody
  • žltá paprika, nakrájaná na kúsky
  • kozí syr
  • cherry rajčiny
  • hrsť cukety, nakrájanej na kúsky
  • soľ, mleté čierne korenie, ml. červená paprika, chilli (kajenský pepř), adžika, pálivá chilli omáčka (shriracha)
  • olivový olej
  • štipka trstinového cukru
  • hrsť ružičkovek kapusty, ktorú očistíme od vrchných listov a prekrojíme na polovicu

Postup:

Zemiaky, cesnak a mrkvu v miske zmiešame s olivovým olejom a korením a rozložíme na pečiaci papier. Pečieme v rúre, vyhriatej na 200 st. asi 30 min.

Na panvičke na oleji opečieme cibuľu, pridáme cuketu a papriku a restujeme takmer do mäkka. Prihodíme goody foody a zmes okoreníme tak isto, ako zemiaky. Po dvoch minútach vsypeme zemiakovú zmes z rúry a lyžicu chilli omáčky (shriracha). Servírujeme s kozím syrom a cherry rajčinkami.

Dobrú chuť!