Hľadáte niečo rýchle na večeru? Niečo čo je zdravé, nie je hutné, ale zasytí? Toto jedlo som sa naučila jesť v Kaviarni Blatouch, kam občas chodíme a musím povedať, že sa u nás doma stalo stálicou.
Pre dvoch potrebujete:
- cca 4 stredne veľké zemiaky, pokrájané na kúsky
- jednu stredne veľkú mrkvu, nakrájanú na kúsky
- červená cibuľa, nakrájaná na pásiky
- dva strúčky cesnaku, vcelku
- polovica balenia goody foody
- žltá paprika, nakrájaná na kúsky
- kozí syr
- cherry rajčiny
- hrsť cukety, nakrájanej na kúsky
- soľ, mleté čierne korenie, ml. červená paprika, chilli (kajenský pepř), adžika, pálivá chilli omáčka (shriracha)
- olivový olej
- štipka trstinového cukru
- hrsť ružičkovek kapusty, ktorú očistíme od vrchných listov a prekrojíme na polovicu
Postup:
Zemiaky, cesnak a mrkvu v miske zmiešame s olivovým olejom a korením a rozložíme na pečiaci papier. Pečieme v rúre, vyhriatej na 200 st. asi 30 min.
Na panvičke na oleji opečieme cibuľu, pridáme cuketu a papriku a restujeme takmer do mäkka. Prihodíme goody foody a zmes okoreníme tak isto, ako zemiaky. Po dvoch minútach vsypeme zemiakovú zmes z rúry a lyžicu chilli omáčky (shriracha). Servírujeme s kozím syrom a cherry rajčinkami.
Dobrú chuť!