Od mala mám traumu zo školskej jedálne z niektorých jedál: dukátových buchtičiek, šunkoflekov, šošovicového prívarku a plnenej papriky s rajčatovou omáčkou. Tak som sa rozhodla s tým niečo robiť. Omáčka je domáca, paprika nie je plnená mäsom a namiesto knedle máme pečené zemiaky. Toto si Vaše deti zamilujú!

Na pekáčik, ako na obrázku potrebujete:

na papriky

  • dve zelené papriky
  • dva stúčky cesnaku
  • čerstvý kozí alebo ovčí syr, prípadne ricotta
  • hrsť čerstvej bazalky
  • soľ, ml. čierne korenie, sušené oregáno
  • slaninku
  • asi polovica cukety, nakrájaná na menšie kostičky

Papriky rozkrojíme a položíme na pečiaci papier. Osolíme, okoreníme ml. čiernym korením a sušeným oregánom a necháme predpiecť vo vyhriatej rúre na 200 st. na cca 15 min.

Medzitým na panvičke orestujeme slaninku a cuketu. V mističke zmiešame čerstvý syr, korenie, pretlačený cesnak, olivový olej a zmes z panvice a naplním papriky. Dáme nazad do pekáčika (ak sme ich vyberali). Ak nie, tak len zalejeme pripravenou omáčkou.

omáčka

  • 1/2 konzervy sekaných rajčín - najlepšie sú Valfrutty
  • 5 mäsytých rajčín, nakrájaných na kostičky a zbavených jadierok - keď ich tam necháte a nevyberiete jadierka, omáčka bude moc vodová
  • biely jogurt
  • dva strúčiky cesnaku, pretlačené
  • šalotka, najmeno nakrájaná
  • soľ a ml. čierne korenie
  • hrsť nasekanej bazalky

V hrnci orestujeme na olivovom oleji šalotku a cesnak do sklovita. Prelejeme krájanými rajčinami z konzervy a nakrájanými čerstvými rajčinami a povaríme asi 10 min. Premiešame, pridáme jogurt, cesnak a korenie, necháme prebublať a odstavíme. Pridáme bylinky.

Prelejeme papriky, ktoré môžeme posypať cheddarom a dáme piecť na pol hodiny do rúry, vyhriatej na 200 st.

Podávať môžete s pečenými zemiakmi.

Dobrú chuť! :)