Po Vianočnom období a miernom infarkte po zvážení sa, som dospela k názoru, že si musím častejšie variť lahšie jedlá. Tento šalát je z kategórie "čo dom dal" a pokiaľ si uvaríte viac šošovice, máte o večere na tri dni postarané :) Voňavá zelenina a pikantný kozí syr - kombinácia, ktorú si zamilujete.
na dve porcie budete potrebovať:
- cca 4 šálky čiernej šošovice (varím ju v osolenej vode, s novým korením, čiernym korením a bobkovým listom cca 20 min.)
- jedna väčšia mrkva
- stopka stopkatého celéru
- menší koreňový petržlen
- hrsť bazalky
- klíčky červenej repy
- čerstvý kozí syr
- šalotka
- strúčik cesnaku
- soľ, mleté čierne korenie, chilli
Postup:
Na másle osmažíme najemno nakrájanú šalotku a cesnak, chilli a pridáme mrkvu, nakrájanú na polkolieska. Po cca 5 minútach pridáme petržlen, tiež nakrájaný na polkolieska a celer., nakrájaný rovnako ako mrkvu a petržlen. Následne vhodíme šošovicu a prehrejeme. Pridáme hrsť bazalky, premiešame a ochutíme soľou, korením a premiešame. Servírujeme na tanier, ozobíme kozím syrom a klíčkami červenej repy. Môžeme si k tomu spraviť "volské oko", alebo zastrené vajce.
Dobrú chuť!