Mám rád jednoduché recepty, presne také, z ktorých si sadnete na zadok. Takým je aj tento recept, ktorý presne reflektuje porekadlo "za málo peňazí, veľa muziky". 

Na dve porcie budeš potrebovať jeden stredne veľký bravčový bôčik.

Aby Ti chutil, mal by byť prerastený, teda nielen čisté mäso. Pečením sa vytvorí kôrka, tuk sa vypečie do mäsa a vytvorí sous, ktorým si môžeš poliať kapustu. Navyše dostatočné tukové krytie zaistí, že upečené mäso nebude vysušené. Ja mám rád bôčik aj s kosťami. Doma si ho vykostím a mäso položím na ne - tým sa mi prepečie celý kus mäsa a nepriškvarí sa k pekáču.

V tomto prípade som pripravoval bôčik tak, že ho posolím, nakorením, posypem kmínom a položím na kosti. Zľahka podlejem vodou, pridám cesnak a cca dve cibule na väčšie kúsky. Pečiem cca 70 min., pri 180 st. Mäso ale treba chodiť pozerať, nie je to tak, že ho hodíte do rúry a nohy na stôl. Voda sa môže vypiecť a bude ho treba podliať, či naopak poliať zvrchu, aby bola kôrka chrumkavá.

Medzitým si v hrnci opečiem 1/2 cibule do hneda a prihodím dva hrnčeky kyslej kapusty - ohrejem. Na malej panvičke na masle orestujem jablká, pokrájané na 1/4tky tak, aby sa mi na nich vytvorila karamelová krusta a pre vôňu prihodím ešte čerstvý tymián. Ak sa Ti nechce jablká opekať, prihoď ich na poslednú polhodinu k mäsu - ale nebuď lenivý a opeč ich. Výsledok stojí za to. 

Tak veľa šťastia a dobrú chuť!