Jasné, kura na paprike všetci poznáme - ja ho nemám rada a to z jednoho prostého dôvodu. Nenávidela som, keď sa z tej omáčky ťahala tá kuracia koža :) Tak som si premyslela, či nebude lepšie urobiť na paprike bravčové a je to #foodporn. Vyskúšajte a dajte mi vedieť, či Vás to bavilo.

Budete potrebovať:

  • bravčové sádlo
  • bravčovú plec (cca 300g), nakrájanú na nudličky
  • smotanu na šlahanie (cca 250 ml)
  • cca jednu polievkovú lyžicu červenej papriky
  • menšia cibuľa, nakrájaná najemno
  • dva strúčiky cesnaku, nakrájané najemno
  • 100 ml kuracieho vývaru
  • soľ a mleté čierne korenie
  • varená ryža na podávanie

Postup:

Na sádle opečieme mäso zo všetkých strán - ideálne v hlbokej panvici, alebo hrnci (budeme pokračovať s výpekom). Potom do výpeku pridáme cibuľu a cesnak tak, aby sa zosklovatila a cesnak sa nepripálil. Vrátite mäso, odstavte a vmiešajte papriku, osoľte a okoreníte mletým čiernym korením. Podlejete vývarom. 

Zmiernite oheň a duste cca 40 min. domäkka. Na konci opatrne vmiešajte smotanu a dochuťte. Prehrejte, ale už nevarte.

Podávame s ryžou :)

Dobrú chuť!