Máme s Tommym radšej jednoduchú a ľahkú kuchyňu, ale niekedy nás niektorý zložitejší recept tak uchváti, že ho proste musíme vyskúšať. Tento recept len potvrdzuje, že ovocie sa k mäsu hodí a nemusí to byť len pizza hawai alebo kurací plátok s broskyňou :)

Pre troch potrebujete:

  • jednu cibuľu, nakrájanú na kocky
  • 400g bravčového pliecka, nakrájaného na kocky
  • jedna plná lyžička mletého koriandru
  • polovica lyžičky mletej škorice
  • polovica lyžičky mletej kurkumy
  • dve lyžičky zelenej kari pasty
  • dve lyžičky medu
  • 100g sušených marhúľ
  • hrsť nasekaného čerstvého koriandru
  • cca 20 plátkov mandlí
  • kokosový olej (ale môže byť aj rastlinný)
  • soľ a mleté čierne korenie

Postup:

Dáme variť vodu (na podliatie).

Na kokosovom oleji osmažíme cibuľu a opekáme dozlatova. Pridáme mäso a opekáme. POZOR - ak máte viac mäsa, potom je lepšie to opekať obrátene a síce najskôr mäso po častiach a potom cibuľu a opäť prihodiť už opečené mäso. Inak by sa Vám začalo dusiť, alebo variť - zvykne pustiť viac šťavy. 

Takže mäso opekáme na cibuli, ale tak, aby nepustilo príliš šťavy (viď poznámka vyššie). Prisypeme korenie (okrem soli a mletého čierneho korenia), kari pastu a med. Premiešame a vlejeme vriacu vodu tak, aby sa mäso tesne ponorilo (dajte jej naprv menej, potom môžete pridávať). Dusíme dve hodiny a postupne kontrolujeme, aby sa nám mäso nepripekalo. 

Po dvoch hodinách pridáme marhule, okoreníme soľou a mletým čiernym korením a dusíme dalšiu polhodinu.

Nakoniec vsypeme mandle a koriander a odstavíme zo sporáka.

Môžete podávať s ryžou, ale my sme si pochutili na opečených cesnakových tortillách. Navrch som mäso posypala ešte opečenou cibuľkou. Nájdete ju klasicky vo vietnamských večierkach. Kupujeme ju na tony, je neskutočne dobrá!

Dobrú chuť!