Pretože si musím variť sám, preferujem úpravu jedla, ktorá je rýchla - ideálne blesková :) Takto upravené hovädzie mäso je chutné, netradičné a navyše hotové raz-dva. Vyskúšaj sám. 

Na dve porcie jedla potrebuješ: cca 400g rumpsteak nakrájaný na nudličky, dve čerstvé chilli papričky, zväzok jarnej cibuľky, hŕstku kešu orieškov.

Na omášku si priprav 3 lyžice tmavej sójovej omáčky, 2 lyžice ryžového vína (nahradiť sa nedá, ale keď použiješ trošku medu a bieleho suchého vína, tak to urobí rovnakú službu), lyžička medu, lyžička korenia piatich vôni, soľ, mleté čierne korenie a kokosový/alebo slnečnicový olej na opekanie.

V hlbokej panvici rozpáľ repkový olej, pridaj mäso, mleté čierne korenie a chilli a opekáme cca 2 minútky. Potom vsypeš cibuľku a opekáš ďalšiu minútu. Suroviny na omáčku zmiešaj a vlej k mäsovej zmesi.

Premiešaš a varíš ďalšie 3 minútky. Primiešaj kešu oriešky, ešte krátko povaríš a podávaš s miskou jazmínovej ryže.

Dobrú chuť!