Nedeľa večer - človek zas premýšľa, čo by dal do úst a zároveň, čo bude jesť na obed. Ideálne riešenie je sekaná. Ja mám svoj vlastný vytunený recept. Tak vyskúšaj a uvidíš.

Na prípravu mojej sakanej potrebuješ jednu stredne veľkú cibuľu nakrájanú nadrobno, cca hrnček zeleniny podľa chuti tiež nakrájaný nadrobno (ja som použil mrkvu). Orestuješ cibuľu a mkrvu na slnečnicovom alebo repkovom oleji cca 5 minút dozlatova, zaleješ 150 ml cideru a necháš odpariť, odstavíš a počkáš, kým zmes vychladne.

Medzitým v miske zmiešaš kilo mletého hovädzieho mäsa, pridáš dve celé vajcia, lyžicu worchesterskej omáčky, hrsť čerstvého tymiánu a huby. My sme mali domáce sušené, ideálne by samozrejme boli čerstvé. Pokiaľ máš aj Ty sušené, namoč si ich na 30 min. do vriacej vody. 

Do mäsovej zmesi pridáš vychladenú cibuľovo - mrkvovú zmes, osolíš, okoreníš mletým čiernym korením a urobíš z mäsa šišku. Moc nehnetaj - skôr premiešaj. Ber to ako ženu - nežne, zľahka :)

Túto obalíš v anglickej slanine (mäsovú šišku, nie ženu) a dáš piecť do vyhriatej rúre na 50 min. pri teplote 190°C. 

Dobrú chuť!