Ďalšia skvelá a rýchla úprava hovädzieho mäsa na thajský spôsob. Nezabudni, že na túto minútkovú úpravu je najlepší rumpsteak. Jedlo je hotové do 15 minút, takže ideálne na večeru, alebo rýchly obed, keď nestíhaš.

Najskôr si nakrájame asi 250g rumpsteak na tenké prúžky a rovnako tak aj klasickú cibuľu. Spoločne ich dáme do misky a medzitým si pripravíme marinádu. Do kuchynského mixéra dáme lyžicu tmavého trstinového cukru, polovicu cibule, tri strúčiky cesnaku, lyžicu sezamového oleja, 80 ml tmavej sójovej omáčky a všetko nasekáme na pastu. Zalejeme hovädzie mäsko a necháme tak hodinku marinovať.

Klasické biele ryžové rezance pripravíme podľa návodu na obale a necháme odkvapkať.

Mäsko opekáme na másle a olivovom oleji tak tri minúty z každej strany, následne pridáme nadrobno nasekanú jarnú cibuľku a rezance. Premiešame, aby sa surovinky spojili, zastrekneme sójovou omáčkou a môžeme podávať, posypané koriandrom a sezamovými semienkami.

Dobrú chuť!