Hľadáte ideálne jedlo na letný večer? Alebo ľahký obed? Už nemusíte. Nájdite si minútu na olúpanie manga a zažijete gastroporno:)

Na dve porcie potrebujete:

  • 2 dobré hovädzie steaky, ideálne pupok, sviečková alebo rumpsteak
  • menšie zralé mango
  • 1/2 červená cibuľa
  • jarná cibuľka
  • chilli paprička
  • strúčik cesnaku
  • dve lyžice kešu orieškov
  • dve lyžice sójovej omáčky
  • dve lyžice sezamového oleja
  • šťava z polovice limetky
  • čajová lyžička medu
  • ľadový šalát 
  • hrsť mäty, thajskej bazalky
  • soľ, mleté čierne korenie

Príprava je veľmi easy. Najhoršie je olúpať mango, čo ja osobne neznášam :) 

Na olivovom oleji opečieme z každej strany 3 minútky steaky vcelku. Zabalíme ich do alobalu, pokvapkáme ešte oliváčom a nasekanou thajskou bazalkou a prípadne šalviou. Necháme odpočinúť po dobu 5 minút.

Zatiaľ čo steak odpočíva, natrháme šalát do misky, pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, na prúžky nakrájanú červenú cibuľku a na kocky nakrájané mango. 

Zalejeme zálievkou - v miske rozmiešame sezamový olej, chilli papričku, na plátky nakrájaný cesnak, limetkovú šťavu a sójovú omáčku. Premiešame.

Servírujeme s nakrájaným steakom a limetkou. Ten steak môže byť kľudne vcelku.

Dobrú chuť!