Grilovacia sezóna v plnom prúde a tak sme aj my vytiahli do boja s ťažkým kalibrom. Grilované hovädzie rebrá sú totálne gastroporno, len sa nesmiete nechať odradiť tým zdĺhavým procesom.

Na porciu pre dvoch budete potrebovať:

  • cca 500g hovädzích rebier
  • bobkový list a nové korenie
  • čierne korenie
  • šalotka
  • tymián a rozmarýn
  • hoisin omáčka
  • olivový olej a citrón
  • jablčný ocot
  • med
  • sójová omáčka
  • strúčik cesnaku

Postup:

Najprv je potrebné dať variť rebrá, rýchlejšie sa tak ugrilujú a nebudete musieť mať taký strach, či bude mäso mäkké. Do väčšieho hrnca dáme rebrá, dva bobkové listy, tri guličky nového korenia a pár guličiek čierneho korenia, soľ, šalotku a cesnak. Varíme cca hodinu a pol.

Medzitým si pripravíme marinádu - rozmiešame šťavu z polovice citróna, olivový olej, lyžicu medu a malú lyžičku hoisin omáčky, dve chilli papričky, dve lyžice jablčného octa. Hrsť tymiánu a rozmarýnu a na záver lyžica sójovej omáčky. Prelejeme rebrá a marinádu do nich vmasírujeme. Necháme odležať na najmenej 12 hodín.

Grilujeme na nízkom stupni cca hodinu a pol až dve hodiny. Prelievame marinádou a otáčame, aby sa nám mäso nespálilo.

Môžete podávať so stredomorským šalátom : recept nájdete tu

Dobrú chuť!

20180722191745-01