Rýchla a praktická večera s minimom surovín a námahy a maximálnym výsledkom. Rezance budú fajn aj s bravčovým, hovädzím mäsom a kúskami rýb bez kosti.

Pre dve osoby budeš potrebovať:

  • 150g širokých ryžových rezancov (už ich dostať aj v Tescu, alebo v ktorejkoľvek večierke)
  • kokosový olej
  • 200g kuracích pŕs bez kosti a kože, nakrájaných na "nudličky"
  • 150g zelených fazoliek buď čerstvých alebo mrazených
  • menšia červená cibuľka, nakrájaná na tenké plátky
  • strúčik cesnaku, tiež na plátky
  • šťava z limetky
  • 1 ČJ (čajová lyžička) mletého chilli
  • 1 PL (polievková lyžica) rybacej omáčky
  • hrsť lískov mäty na dochutenie a ozdobenie
  • soľ a mleté čierne korenie

Postup je veľmi jednoduchý. Celé jedlo je v podstate hotové za 20 min., vrátane prípravy.

Ryžové rezance pripravte podľa návodu na obale (zvyčajne ich stačí na minútu vložiť do vriacej vody a prevariť). Na panvici rozpáľ kokosový olej a opečieš mäso zo všetkých strán. Do panvice prihodíš fazulkové lusky (ak sú veľmi veľké, tak ich môžeš rozkrojiť na polovicu, alebo na menšie kúsky) a opekajte cca 3 minútky. Vmiešaj limetovú šťavu, chilli, rybaciu omáčku a ďalšie tri minútky opekaj. Nakoniec vhodíš do panvice ryžové rezance, aby sa chute lepšie spojili a pridaj nasekanú mätu. Premiešaj a podávaj :)

Dobrú chuť!