Rýchla a výdatná večera, alebo zdravý obed. Suroviny, ktoré máme väčšinou všetci po ruke, sa dajú skvele zúžitkovať. Navyše mám pocit, že šošovica je veľmi nefér ignorovaná surovina a to predovšetkým pachuti, ktorú v nás zanechal šošovicový prívarok zo školskej jedálne. Verte mi, že toto je iná káva :)

Na dve porcie budeš potrebovať:

  • cca 300g kuracích stehien
  • jednu červenú cibuľu
  • trs (asi 100g) cherry rajčín
  • olivový olej
  • soľ a mleté čierne korenie
  • lyžica rímskeho kmínu (nie toho klasického), rímsky kmín má inú arómu
  • 250g šošovice - ideálna je zelená "puy", alebo tá klasická 
  • lyžica červeného vinného octu
  • hrsť petržlenovej vňate

Príprava je smiešne jednoduchá (ako väčšina našich receptov). Kuracie stehná nakrájaš na väčšie kúsky a spolu s červenou cibuľou, nakrájanou na mesiačiky premiešaj s olivovým olejom a soľou s čiernym mletým korením. Peč v rúre vyhriatej na 200 stupňov zhruba 15 min. Na záver pridáš rajčiny a všetko posypeš rímskym kmínom. Vráť do rúry a ďalších 15 min. dopekaj. 

Šošovica sa prídava, uvarená podľa návodu na obale, až k upečenému mäsu. Celú zmes premiešaj a prelej vinným octom.

Pri servírovaní môžeš dosoliť a posypať petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

IMG2571