Hľadáte nedeľný obed, ktotý je rýchlo hotový, jednoduchý a neskutočne dobrý? Vaše hľadanie je u konca - náš recept na kuracie prsia (ktoré sú normálne suché a bleee), si určite zamilujete :)

Na dve porcie budete potrebovať:

  • cca 400g kuracích pŕs vcelku
  • pár grenaille zemiačkov, prekrojených na polovicu - opaprikovať, osoliť a okoreniť mletým čiernym korením
  • špargľu (chřest) podľa chuti - konce odkrojiť, špargľu prekrojíme
  • kurací vývar na podliatie
  • cibuľu menšiu a nakrájanú na hrubšie plátky
  • tri strúčky cesnaku
  • estragón (ideálne čerstvý)
  • kelímok creme fraiche a malinko šťavy z citróna

Postup je veľmi jednoduchý:

Zemiaky dáte piecť na 35 min. do rúry, vyhriatej na 200 stupňov.

Na panvici orestujeme na másle cibuľu a pridáme kuracie prsia (osolené a okorenené mletým čiernym korením). Opekáme, dokiaľ nezačnú hnednúť. Vhodíme cesnak a estragón, podlejeme vývarom a dusíme prikryté cca 15 min. Pridáme creme fraiche, citrón a špargľu. Necháme 3 minúty prebublať a môžeme podávať. 

Dobrú chuť!

2934004910214013817891434771168258534408192o
29339631102140138176914292584590617266880512o