Mám rada netradičné kombinácie chutí a ku kuraciemu mäsu sa mi jednoducho ovocie hodí. Kari a mango dodá jedlu zaujímavu chuť a pečenie mäsa v rúre namiesto opekania na panvičke zaručí, že sa nevysuší a ostane šťavnaté.

Na dve porcie budete potrebovať:

  • jedno mango
  • cca 400g kuracích pŕs
  • šalát little gem
  • tri lyžičky kari
  • soľ a mleté čierne korenie
  • dve lyžice gréckeho jogurtu
  • sezamový olej (je možné nahradiť olivovým, chuť bude ale dosť iná)
  • jedna lyžica sezamových semienok, opečená nasucho na panvičke
  • červená cibuľka nakrájaná na tenke plátky
  • hrsť cherry paradajok
  • limetka

Kuracie prsia potrieme sezamovým olejom, osolíme, okoreníme a vmasírujeme dve lyžičky kari. Na pečiacom papieri, pečieme cca 25 minút v rúre, vyhriatej na 200 stupňov. 

V menšej miske si pripravíme zálievku - zmiešame jogurt, kari soľ a ml.čierne korenie s jednou lyžičkou sezamového oleja, šťavou z 1/2 limetky a kôrou z limetky. Na záver zamiešame vidličkou roztlačíme druhú polovicu manga, ktorú nespracujeme na pevnú zložku šalátu. 

1/2 zálievky zapracujeme do little gem šalátu, nakrájaného v miske na kúsky podľa Vašich predstáv.

Do takto ochuteného šalátu pridáme nakrájané rajčiny a cibuľku, navrch nakrájané kuracie prsia na plátky a pridáme na mesiačiky nakrájané mango podľa chuti (myslím, že 1/2 manga pre dve osoby je až až). 

Môžeme ozdobiť bazalkou.

Dobrú chuť!