Upršané víkendy milujem. Hlavne preto, že ich v podstate trávim celý deň nad sporákom a varím, na čo mám chuť. Jeden taký víkend som dostala chuť na curry a pretože sme mali od minula doma pečené kura, tak som sa rozhodla s tým niečo urobiť. 

Na dve porcie budete potrebovať:

  • kuracie prsia (cca 200g)
  • polovicu baklažánu, nakrájaného na menšie kúsky
  • polovicu cukety, tiež nakrájať na menšie kúsky
  • celá menšia žltá cibuľa, nakrájané na plátky
  • kus pórku, nakrájaný na kolieska
  • zázvor, cca 3cm - nakrájaný na malé nudličky
  • plechovka kokosového mlieka
  • 5 mäsitých rajčín, zparené a olúpané
  • cesnak, nakrájaný na plátky
  • chilli na drobno
  • červená kari pasta
  • limetka
  • koriander
  • kokosový olej/máslo
  • ryža

Postup:

Uvaríme ryžu podľa návodu na obale. My to robíme tak, že do malej presso šálky nabierieme na 2x ryžu a na prepustenom másle ju orestujem tak, že sa stane bielou. Potom zalejeme vodou a na najnižšom stupni dusíme cca 20 min.

Na panvici najprv orestujem na másle cuketu, baklažán a pórek - odložíme.

Na kokosovom oleji orestujeme cibuľku, prihodíme cesnak a chilli a malú lyžičku červenej kari pasty. Krátko zarestujeme a vhodíme rajčiny. Premiešame a zalejeme kokosovým mliekom. Necháme cca 5 min. prebublať a vhodíme natrhané upečené kuracie prsia, k tomu restovanú zeleninu a nasekaný koriander. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, adžikou a garam masalou.

Keby ste nemali kuracie prsia už ready to cook, tak ich orestujete na kokosovom oleji a potom prihodíte baklažán, cuketu a ostatnú zeleninu.

Na záver na malej panvičke orestujeme zázvor na kokosovom oleji a prihodíme do curry na záver. Zakápneme šťavou z polovice limetky a je to ready :)

Dobrú chuť!

20180825130116-01
20180825130106-01