Upršané víkendy milujem. Hlavne preto, že ich v podstate trávim celý deň nad sporákom a varím, na čo mám chuť. Jeden taký víkend som dostala chuť na curry a pretože sme mali od minula doma pečené kura, tak som sa rozhodla s tým niečo urobiť.
Na dve porcie budete potrebovať:
- kuracie prsia (cca 200g)
- polovicu baklažánu, nakrájaného na menšie kúsky
- polovicu cukety, tiež nakrájať na menšie kúsky
- celá menšia žltá cibuľa, nakrájané na plátky
- kus pórku, nakrájaný na kolieska
- zázvor, cca 3cm - nakrájaný na malé nudličky
- plechovka kokosového mlieka
- 5 mäsitých rajčín, zparené a olúpané
- cesnak, nakrájaný na plátky
- chilli na drobno
- červená kari pasta
- limetka
- koriander
- kokosový olej/máslo
- ryža
Postup:
Uvaríme ryžu podľa návodu na obale. My to robíme tak, že do malej presso šálky nabierieme na 2x ryžu a na prepustenom másle ju orestujem tak, že sa stane bielou. Potom zalejeme vodou a na najnižšom stupni dusíme cca 20 min.
Na panvici najprv orestujem na másle cuketu, baklažán a pórek - odložíme.
Na kokosovom oleji orestujeme cibuľku, prihodíme cesnak a chilli a malú lyžičku červenej kari pasty. Krátko zarestujeme a vhodíme rajčiny. Premiešame a zalejeme kokosovým mliekom. Necháme cca 5 min. prebublať a vhodíme natrhané upečené kuracie prsia, k tomu restovanú zeleninu a nasekaný koriander. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, adžikou a garam masalou.
Keby ste nemali kuracie prsia už ready to cook, tak ich orestujete na kokosovom oleji a potom prihodíte baklažán, cuketu a ostatnú zeleninu.
Na záver na malej panvičke orestujeme zázvor na kokosovom oleji a prihodíme do curry na záver. Zakápneme šťavou z polovice limetky a je to ready :)
Dobrú chuť!