Naša láska pre pálivé a thajské je jasná. V poslednej dobe sa k tomu pridala vášeň pre foodstyling a farby :) Kuracie alebo hovädzie kari je pomerne časná vec, ale králičie mäso je bohužiaľ opomínané a to je škoda. Je chutné, dietné a dobre sa s ním pracuje. Vyskúšajte našu sladkokyslú verziu kari a nebudete ľutovať.

Na prípravu troch porcií budete potrebovať:

  • cca 350g vykostených králičích pŕs
  • jedna cibuľa, nadrobno nakrájaná
  • dva strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 5 cm zázvoru, nakrájaný na plátky
  • najemno nakrájaná chilli paprička
  • na kolieska nakrájaná stredne veľká mrkva
  • kokosový olej
  • soľ, mleté čirene korenie
  • kari korenie, korenie 5 vôni
  • menšia lyžicka zelenej kari pasty (nie je nutné)
  • 400 g kokosového krému
  • hrsť čerstvého koriandru
  • tri plátky ananásu, nakrájaného na menšie kúsky
  • polovica väčšej cukety, nakrájaná na kúsky
  • limetka

Postup:

Na kokosovom oleji opečieme cibuľu, cesnak, zázvor, chilli dozlatova (asi 2 minúty). Pridáme korenie 5 vôní, kari a kari pastu. Zamiešame a vhodíme králičie mäso, nakrájané na menšie kúsky. Orestujeme. Pridáme mrkvu, cuketu a zalejeme kokosovým mliekom. Necháme variť asi 25- 30 min. Pridáme ananás a 5 minút necháme ešte dovariť. Osolíme, okoreníme a vhodíme krsť koriandru. Dochutíme limetkovou šťavou a podávame s chilli.

Dobrú chuť!