Ja som v tomto strašný barbar, ale MILUJEM v jedle buď ananás, alebo jablká. Takže pre mňa Hawai pizza neni najväčší hnus na svete, ale s chilli a kvalitnou šunkou dokonalé gastroporno. ALE dosť bolo o pizze, pretože v tomto recepte ide o inú ligu - indické chicken tikka masala :)

Budete potrebovať (cca 2 poriadne porcie):

na marinádu

  • 300g kuracích stehien, vykostených a nakrájaných na kúsky
  • malý kelímok bielého jogurtu
  • chilli (kajenský pepř)
  • šťava z jednej limetky soľ, mleté čietrne korenie, korenie piatich vôni, badyán

Prísady na marinádu premiešame a kuracie mäso naložíme cez noc do marinády (aspoň 3 hodiny by tam byť malo). Následne nastrkáme kuracie kúsky na špachtličku a pečieme nad pečiacim papierom a pekáčikom v rúre cca 35 min. na 200 st.

na omáčku

  • cibuľa, nakrájaná na pásiky
  • dva strúčiky cesnaku
  • cca 5 cm zázvoru, nakrájaného na plátky
  • čerstvé chilli
  • badyán, soľ, ml.čierne korenie, korenie piatich vôni, rímsky kmín
  • kokosový krém
  • drtené rajčiny
  • ananás, nakrájaný na kúsky
  • hrsť koriandru
  • kokosový olej
  • červená kari pasta (asi 1 ČL)

Na kokosovom oleji speníme cibuľu, cesnak, zázvor, kari pastu a korenie (okrem soli a ml. čierneho korenia), necháme rozvoňať a zalejeme cca deci rajčín z konzervy - nepreháňajte to, pretože ak dáte veľa rajčín, neurobí sa Vám hustá omáčka. Prilejte kokosový krém - bude stačiť menšia konzerva kokosového krému. Premiešame a necháme zavariť. Pridáme kura z rúry a opäť premiešame. Podľa potreby pridávajte rajčiny, alebo kokosový krém a dochucujte soľou, chilli a ml. čiernym korením. Nakoniec pridávame ananás a hrsť sekaného koriandru.

Podávame s ryžou, alebo opečeným pita chlebom, ktorý potrieme cesnakom v roztopenom masle.

Dobrú chuť!