Jasné, každý poznáme kačku s červenou kapustou a domácimi knedlíkami. Ja ju milujem! Ale ako to urobiť tak, aby človek po nej "nekynul". Pretože, ja som presne ten typ človeka, ktorému by stačil len ten knedlík a kapusta. A to je škoda, pretože vypečená "kachnička" je vážne BOMBA! Takže v záujme zachovania relatívne štíhlej línie, som ju pripravila so šošovicou a bola výborná :)

Budete potrebovať:

  • kačacie stehná
  • čiernu šošovicu
  • šalotku, najemno nakrájanú
  • jedna cibuľa červená, jedna biela, jablko - rozkrojené na polovicu
  • jeden strúčik cesnaku, najemno nasekaný
  • dve lyžice balzamika
  • dve lyžice portského vína
  • soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, bobkový list, nové korenie
  • sádlo, alebo máslo

Príprava je strašne jednoduchá, ako ste si už u nás zvykli.

Kačacie stehná položíme na pekáč, pridáme cibuľu - kľudne zmes červenej a bielej, rozkrojte na štvrťky a jablko, tiež na štvrťky. Stiahne prípadný "hydinový smrad" a celé jedlo krásne prevonia. 

Osolíme, okoreníme kačku, ja vmasírujem ešte troška červenej papriky a narežem kožu, aby sa prepiekla. Pridáme sádlo (alebo máslo) a pečieme v rúre cca 40 min. na 200 st. (ale záleží, akú máte rúru).

Medzitým uvaríte v hrnci čiernu šošovicu (trvá to asi 20 min.), takže opatrne, aby sa Vám nerozvarila. Do hrnca ,v ktorom šošovicu varíte, vhoďte pár guličiek nového korenia a bobkový list, soľ a mleté čierne korenie. Na panvičke na másle zosklovatíte šalotku a cesnak a vhodíte zcedenú šošovicu. Premiešajte, dochuťte dvoma lyžicami balzamika a portského vína, ak máte :) Prihodíte hrsť petržlenu a servírujete :)

Dobrú chuť!