Tento recept je tak jednoduchý, že som ho sem najprv ani nechcela dávať. Ale musela som. Jeho genialita je práve v tej jednoduchosti a v tom, že každú časť receptu pripravujete zvlášť. Zelenina bude chrumkavá a chute sa spoja až na koniec. Mňam!

Použiť môžete v podstate akúkoľvek zeleninu, v tomto recepte je:

  • miska brokolice, nalámaná na malé ružičky
  • dve mrkve a celý petržlen, nakrájané na polkolieska
  • 1/4 celeru, nakrájaná na kocky 
  • jeden stopkatý celer, nakrájaný na polkolieska
  • pak choi, natrhaná na lístky, ktoré prekrojíme na polovicu
  • jedno kuracie prso, nakrájané na kúsky
  • krevety, očistené
  • cesnak
  • celá cibuľa, nakrájaná na polkolieska
  • soľ, mleté čierne korenie, hrsť koriandra, kurkuma, údená paprika
  • sójová omáčka, limetka, med, olivový olej

Postup:

Dôležité v tomto recepte je opekať každú časť receptu zvlášť. Zelenina bude tak al dente, chrumkavá a plná chuti. Po každom "nasmažení" vhodíte zeleninu do misky a priklopíte, aby veľmi neochladla.

Mrkvu a petržlen môžeme opekať spoločne, do doby než bude mrkva na povrchu zatiahnutá a začne karamelizovať. Trvá to asi 4 minúty.

Ako druhý v poradí ide stopkatý celer a klasický celer - ten je hotový rýchlejšie než mrkva.

Pokračujeme s cibuľou, až bude takmer hotová, tak pridáme cesnak a pak choi. To iba prehrejeme. 

Na kokosovom oleji opečieme kuracie mäsko, ktoré okoreníme a osolíme. Môžeme pridať štipku kurkumy a údenej papriky. Na posledné dve minúty pridáme krevety, chilli a zakvapneme sójovou omáčkou. 

Vhodíme do misky, premiešame a zalejeme zálievkou, ktorá vznikne zmiešaním olivového oleja, šťavou z polovice limetky a lyžičkou medu. 

Dobrú chuť!