Tento recept je tak jednoduchý, že som ho sem najprv ani nechcela dávať. Ale musela som. Jeho genialita je práve v tej jednoduchosti a v tom, že každú časť receptu pripravujete zvlášť. Zelenina bude chrumkavá a chute sa spoja až na koniec. Mňam!
Použiť môžete v podstate akúkoľvek zeleninu, v tomto recepte je:
- miska brokolice, nalámaná na malé ružičky
- dve mrkve a celý petržlen, nakrájané na polkolieska
- 1/4 celeru, nakrájaná na kocky
- jeden stopkatý celer, nakrájaný na polkolieska
- pak choi, natrhaná na lístky, ktoré prekrojíme na polovicu
- jedno kuracie prso, nakrájané na kúsky
- krevety, očistené
- cesnak
- celá cibuľa, nakrájaná na polkolieska
- soľ, mleté čierne korenie, hrsť koriandra, kurkuma, údená paprika
- sójová omáčka, limetka, med, olivový olej
Postup:
Dôležité v tomto recepte je opekať každú časť receptu zvlášť. Zelenina bude tak al dente, chrumkavá a plná chuti. Po každom "nasmažení" vhodíte zeleninu do misky a priklopíte, aby veľmi neochladla.
Mrkvu a petržlen môžeme opekať spoločne, do doby než bude mrkva na povrchu zatiahnutá a začne karamelizovať. Trvá to asi 4 minúty.
Ako druhý v poradí ide stopkatý celer a klasický celer - ten je hotový rýchlejšie než mrkva.
Pokračujeme s cibuľou, až bude takmer hotová, tak pridáme cesnak a pak choi. To iba prehrejeme.
Na kokosovom oleji opečieme kuracie mäsko, ktoré okoreníme a osolíme. Môžeme pridať štipku kurkumy a údenej papriky. Na posledné dve minúty pridáme krevety, chilli a zakvapneme sójovou omáčkou.
Vhodíme do misky, premiešame a zalejeme zálievkou, ktorá vznikne zmiešaním olivového oleja, šťavou z polovice limetky a lyžičkou medu.
Dobrú chuť!