Thajská je naša obľúbená kuchyňa. Milujeme jej chuť, vôňu, možnosť experimentovať a tak Vaše jedlo nikdy nie je rovnaké. Navyše thajci majú neuveriteľnú schopnosť urobiť z polievky plnohodnotné hlavné jedlo. Táto polievka, adaptácia na TomYum, je rýchla, pikantná a neskutočne dobrá! 

Na dve porcie budeš potrebovať:

  • akékoľvek adekvátne množstvo kuraťa (jedno prso, dve stehná, dve krídla, apod)
  • dve jarné cibuľky
  • 3 cm kúsok zázvoru (nakrájaný na plátky)
  • kokosové mlieko (cca 1 malá konzerva)
  • 1 strúčik cesnaku, najemno nakrájaného, hrsť byliniek koriandru, malá šálka hrášku (čerstvého/ mrazeného)
  • korenie : soľ, mleté čierne korenie, kajenské korenie (alebo čerstvá chilli paprička)
  • máslo alebo kokosový olej
  • rýžové rezance

Na lyžici kokosového oleja alebo másla osmažíš cibuľku, pridáš cesnak, zázvor a chilli papričku - asi dve minútky.Zaleješ to kosovým mliekom a trochou kuracieho vývaru (alebo vody) a varíš 15 min. 

Medzitým si na pánvičke orestuj kuracie mäsko z každej strany a pridajte ho do polievky. Po 10 min. pridajte šálku hrášku a povarte ešte 5 minút. Osoľ a okoreň mletým čiernym korením.

Ryžové rezance pripravíš podľa návodu na obale a naservíruj na dno taniera. Zaleješ poctivou porciou kokosovej polievky a posyp koriandrom. 

Dobrú chuť!