Paradajkové polievky môžem na akýkoľvek spôsob. Táto je skvelá v zime - je hutná, sýta a zahreje! Pre menej náročných stravníkov poslúži aj ako večera.

2 porcie

Na olivovom oleji osmažíme 1/2 červenej cibule a strúčik cesnaku nakrájaneých nadrobno a malú lyžičku rímskej rasce. Po cca 5 minútach pridáme 500g paradajok (ideálne sparených a ošúpaných) alebo pokiaľ nemáš čas, pridaj konzervu krájaných rajčín a keď už musíš, tak určite minimálne Valfrutty. 

Necháš prejsť varom a pridáš cca 150g červenej šošovice - POZOR! hrozne pije vodu, takže je potrebné prilievať zeleninový vývar ako keď varíš rizoto. Po zredukovaní vývaru vždy trocha prileješ, až kým Ti šošovica nezmäkne. 

Keď je šošovica mäkká, dochutíš soľou a mletým čiernym korením - zmes rozmixujeme a ozdobíme petržlenovou vňaťou, sušenými rajčinami, nasekanými najemno a možeš jesť.

Dobrú chuť!