Milujem polievky. A tak skúšam klasické recepty pripravovať inak, aby ma po čase nenudili. Jeden taký je aj na túto špenátovku, ktorú zahusťujem kokosovým mliekom a pridávam zázvor. Tak neváhajte a vyskúšajte. Budem rada za feedback :)

Na hrniec polievky potrebujeme:

  • buď polovicu balenia kvalitného mrazeného špenáru, alebo celú vaničku baby špenátu
  • tri strúčiky cesnaku, najemno nakrájať
  • polovica najemno nakrájanej cibule
  • asi 4 cm. najemno nakrájaného zázvoru
  • soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok
  • šťava z polovice citróna
  • 2 menšie petržleny a jeden malý zemiak
  • dva plátky slaninky

Postup:

Na másle, alebo oleji osmažíme cibuľku, cesnak a zázvor. Pridáme na kostičky nakrájaný zemiak a petržlen a premiešame. Prisypeme špenát a zalejeme zeleninovým vývarom, alebo vodou tak, aby bola voda cca 3 cm, nad zmesou. Keď je zelenina mäkká, vlejeme asi deci kokosového mlieka a rozmixujeme tyčovým mixérom. Pokiaľ sa nám zdá polievka príliš hustá, tak vlejeme ešte vývar, alebo vodu. Pridáme soľ a mleté čierne korenie a necháme prevariť. Dochutíme citrónovou šťavou a nastrúhame muškátový oriešok. Podľa potreby dosolíme.

Kým sa polievka uvarí, osmažte si na vedľajšej panvičke na kolieska nakrájaný petržlen a slaninku na másle, ako teplú vložku do polievky.

Dobrú chuť!