Omeleta je veľmi vďačná raňajková úprava vajíčok. Navyše ju môžeš plniť čímkoľvek, nielen nami odporúčanou kombináciou sušených paradajok a feta syrom. Skvelá je s bryndzou, restovanými žampiónmi, alebo s údeným lososom.

Na jednu porciu budeš potrebovať:

  • 2-3 vajíčka (podľa veľkosti)
  • 4 sušené paradajky
  • podľa chuti feta syr (alebo bryndza)
  • ľadový šalát
  • soľ a ml.čierne korenie

Príprava je, tak ako ste od nás zvyknutý, strašne easy. Vajíčka silno prešlahaj (čím viac šlaháte, tým nadýchanejšia omeleta to bude).

Rozohrej na panvici maslo alebo olivový olej a rozlej na ňu vajíčka. Akonáhle omeleta začne tuhnúť, ale v strede je vláčka, posyp ju nakrájanými sušenými rajčinami a fetou. Prehneš pomocou obracačky na polovicu. Opekaj ešte minútku a presuň ju na tanier.

Okoreň podľa chuti a podávaj so šalátom. Na ten môžeš použiť zálievku z horčice, medu a olivového oleja :)

Dobrú chuť!