Vajíčková pomazánka je pre mňa spomienka na detstvo. Najlepšiu robí moj mamina:) Pretože sa u nás veľmi pečivo nepapá, tak často ju nerobíme. Ale občas je chuť väčšia, ako vôľa udržať si akú takú líniu:)

Príprava je veľmi jednoduchá.

Uvaríme si cca 4 vajíčka. Ja ich dávam do studenej vody a varím 8 minút. Výber vajíčok je dosť dôležitý, ovplyvňuje chuť aj farbu pomazánky a verte mi, nevyplatí sa šetriť. My kupujeme Schubert Natur Vejce 

Po uvarení ich dáme na dve minúty do vody s ľadom - budú sa tak lepšie šúpať.

Ja ich nestrúham, ale nakrájam najemno do misky. Pridám lyžičku horčice (ak chcete pikantnejšiu chuť, tak kľudne aj dijonskej), soľ, mleté čierne korenie, ml. červenú papriku a premiešam. Pridám kocku lučiny a najemno nakrájanú jarnú cibuľku. 

Chlebík opečiem nasucho na panvičke, nakladiem vajíčkovú pomazánku a obložím avokádom, rajčinami a pokiaľ mám, tak posypem smaženou cibuľkou, ktorú dostať takmer v každej vietnamskej večierke.

Dobrú chuť a pekné ráno :)