Mám rád nápadité úpravy jedál. Nedávno som narazil na recept na vynikajúcu kari omáčku, ktorá sa dá v podstate použiť namiesto dipu k akejkoľvek pečenej zelenine, zemiakom, či rybe. V tomto prípade padla voľba na candáta (po slovensky dúfam zubáč). Dúfam, že bude chutiť i Vám.

Na porciu pre dvoch budeš potrebovať: 2 filety zubáča, 3 stredne veľké mrkve a petržleny (nakrájané na špalíky:)), tri stredne veľké zemiaky nakrájané na mesiačiky. 

A na kari omáčku: 1/2 cibule na jemné kostičky, 1 a 1/2 lyžičky strúhaného zázvoru, drtený strúčik cesnaku, 1 a 1/2 lyžičky kari korenia, 2 šálky kokosového mlieka, strúhaná kôra a šťava z polovice limetky, soľ, mleté čierne korenie.

Začneš tým, že dáš piecť zeleninu. Nič svetoborné v tom nehľadaj - jednoducho uložíš zeleninku na pečiaci papier, pokvapkáš olivovým olejom, posolíš, okoreníš a necháš na 30 min. piecť v rúre vyhriatej na 200 st.

A teraz hurá na omáčku - na másle opekaj cibuľku doskovita, pridaj zázvor a opekaj ďalšiu minútu - tu treba zapojiť tretí rýchlostný stupeň miešania, lebo zázvor sa začne prichytávať. Hoď tam cesnak a kari - nechaj korenie trocha rozvoňať a šup tam kokosové mlieko. 10 minút necháš bublať, nech omáčka zhustne.

Ochutíš limetkou, soľou a mletým čiernym korením. 

Na posledných 10 - 15 minút (podľa hrúbky filetu) prilož k zelenine rybu.

Na tanier rozložíš zeleninu, položíš rybu a preleješ kari omáčkou.

Dobrú chuť prajem priatelia!