Miminkovské jedlo, ako zvykne hovoriť Kika. Opäť sa jedná o jednoduchú úpravu všetkými milovaného a dostupného lososa. Len je k nemu iná príloha, aby jedlo ozvláštnila, nakoľko losos je podľa mójho názoru taká mdlejšia ryba. 

Na prípravu batátovej kaše potrebuješ : jeden veľký batát, máslo, soľ, mleté čierne korenie, kokosové mlieko/kokosový krém, drtený strúčik cesnaku a šťavu z polovice citróna.

V podstate sa jedná o ďalší  recept zo série bleskoviek. Batát dáš variť do osolenej vody, nakrájaný na kúsky, aby sa Ti rýchejšie uvaril. Vodu zcedíš, do uvarených batátových kúskov pridáš máslo a kokosové mlieko, alebo kokosový olej podľa chuti. Mohlo by byť aj normálne mlieko, ale to kokosové dodá jedlu exotickejšiu chuť a celkovo je kaša o dosť zaujímavejšia. Pridaj drtený cesnak, citrónovú kašu a vymiešaj mixerom na hladkú kašu.

Podávame s grilovaným lososom, ktorého potrieŠ olivovým olejom, osolíš a okoreníš čiernym mletým korením a opečieš na panvičke z každej strany "dohotova". Ťažko sa mi odhaduje, ako dlho ho treba piecť, nakoľko záleží aký hrubý plátok lososa máš. Filet na obrázku som opekal cca 2 minútky z každej strany.

Dobrú chuť.. :)