Jednoduché jedlo, rýchle za pár minút, s neotrelou kombináciou chutí a originálnou prílohou. Suroviny, ktoré máme spravidla doma vždy a vieš s nimi za pár minút vykúzliť parádnu večeru.

2 porcie 

Najprv uvaríš mrkvu, asi 5 ks - buď klasicky vo vode (trvá to cca 15 min.) alebo na pare (zachováš viac živín).

Medzitým dáš do ďalšieho hrnca pár lyžíc vody a sparíš si v ňom čerstvý špenát - dve veľké hrste - trvá to cca 4 min.

Uvarenú mrkvu scedíš pridáš dva plátky másla a roztlačíš ju na kašu alebo na požadovanú konzistenciu - posolíš, pridáš mleté čierne korenie, štipku škorice, muškátového orieška a nového mletého korenia. Pridáš nasekanú petržlenovú vňať a zľahka vmiešaš špenát.

Príprava lososa je už taká klasika - potrieš olejom a griluješ / opekáš z každej strany cca 4 min. - záleží podľa stupňa prepečenosti, ktorý preferuješ a hrúbky lososového filetu. 

Dobrú chuť!