Ja aj Kika milujeme morské plody a krevety obzvlášť, hoci je neuveriteľne náročná natrafiť na kvalitného dodávateľa. Ak sa Ti to podarí, tak vyskúšaj tento recept. Je neuveriteľne aromatický, jednoduchý a výsledok predčí Tvoje očakávania.

2 - 3 porcií 

Na olivovom oleji osmažíš veľmi najemno pokrájanú menšiu cibuľu a 4 strúčiky cesnaku, posekané tiež najemno, spoločne s čerstvou chilli papričkou podľa chuti. Po chvíľke pridaj na kúsky pokrájaný zázvor a opekaj cca 8 minút na nižšom stupni. Keď bude zmes hnedá, ale nie spálená :), pridaj konzervu pokrájaných paradajok a koreninovú zmes ( 2 malé lyžičky kari, 1 lyžička kurkumy, 1/2 lyžičky mletej rímskej rasce, 1 lyžička mletého koriandra, 1 lyžička garam masaly a cca 10 min. varíme a nezabudneme miešať, aby sa nám jedlo neprichytilo na dno panvice. 

Po 10 min. tam hodíš cca 400g surových kráľovských kreviet a 3 veľké lyžice plnotučného jogurtu a zase varíš 10 min. 

Na záver primiešaš 1/2 malej lyžičky škorice a ozdobíš koriandrom.

Podávaj s ryžou, alebo jedz len také bez prílohy :)

Dobrú chuť!