Úžasná kombinácia farieb a chutí. To je thajská kuchyňa! Rada ju varím, ešte radšej jem. Ak sa Vám podarí nájsť dobrého dodávateľa rýb, spravte si na obed alebo večeru tuto dobrotu.
Na 4 porcie budete potrebovať:
- 100 ml rýžového octu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 cm strúhaného zázvoru
- 2 pražmy
- olivový olej
- 2 hlávky pak choi
- 2 červené kápie
- 4 stonky citrónovej trávy
- 2 limetky
- hrsť čerstvého koriandru
- soľ a mleté čierne korenie
Na omáčku:
- hrsť špenátu
- šálka kokosového krému
- lyžička rybacej omáčky
- 2 lyžičky trstinového cukru
- najemno nakrájaná jarná cibuľka
- limetková šťava na ochutenie
- Postup:
Ocot zmiešame so sójovou omáčkou a zázvorom. Vmasírujeme do ryby a necháme najmenej hodinu marinovať. Rúru zahrejte na 200 stupňov, plech potrite olejom a rozložte na neho ryby. Pridáme na štvrťky nakrájanú pak choi, na kolieska nakrájanú papriku a rozkrájanú citrónovú trávu.
Pečieme asi 20 minút.
Špenát sparíme, prudko zchladíme, aby si zachoval farbu a nasekáme. Zmiešame s ostatnými ingredienciami a podávame k rybke.
Dobrú chuť!