Úžasná kombinácia farieb a chutí. To je thajská kuchyňa! Rada ju varím, ešte radšej jem. Ak sa Vám podarí nájsť dobrého dodávateľa rýb, spravte si na obed alebo večeru tuto dobrotu.

Na 4 porcie budete potrebovať:

  • 100 ml rýžového octu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 cm strúhaného zázvoru
  • 2 pražmy
  • olivový olej
  • 2 hlávky pak choi
  • 2 červené kápie
  • 4 stonky citrónovej trávy
  • 2 limetky
  • hrsť čerstvého koriandru
  • soľ a mleté čierne korenie

Na omáčku:

  • hrsť špenátu
  • šálka kokosového krému
  • lyžička rybacej omáčky
  • 2 lyžičky trstinového cukru
  • najemno nakrájaná jarná cibuľka
  • limetková šťava na ochutenie
  • Postup:

Ocot zmiešame so sójovou omáčkou a zázvorom. Vmasírujeme do ryby a necháme najmenej hodinu marinovať. Rúru zahrejte na 200 stupňov, plech potrite olejom a rozložte na neho ryby. Pridáme na štvrťky nakrájanú pak choi, na kolieska nakrájanú papriku a rozkrájanú citrónovú trávu. 

Pečieme asi 20 minút.

Špenát sparíme, prudko zchladíme, aby si zachoval farbu a nasekáme. Zmiešame s ostatnými ingredienciami a podávame k rybke.

Dobrú chuť!