Ryby sa v Čechách, ani na Slovensku moc nejedia. A to je škoda. Resp. je škoda ich jesť len na Vianoce a ako vysmaženo nezdravé, tukom nasiaknuté FUJ. Tato úprava ryby je primitívne jednoduchá a výsledok je prekvapivo skvelý. 

Na tri porcie budete potrebovať:

  • dva filety sumečka afrického, ale dobrá je v podstate akákoľvek väčšia a tučnejšia ryba
  • 4 zemiaky, nakrájané na kolieska
  • cca 3 dcl mrazeného hrášku
  • tri jarné cibuľky
  • dve chilli papričky
  • dve vetvičky rozmarýnu
  • hrsť bazalky a mäty
  • kapustičky 
  • citrón
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Na plech, vystlaný pečiacim papierom rozložíme na plátky nakrájané zemiaky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme vrtvičky rozmarýnu a pečieme 15 minút v rozpálenej rúre na 200 stupňov.

Na zemiaky nasypeme hrášok, na plátky nakrájanú jarnú cibuľku a rúžičkovú kapustu, ktorú oberieme od vrchných listov a prekrojíme na polovicu. Navrch položíme ryby, ktoré osolíme a okoreníme. Pridáme chilli, na polovicu rozkrojený citrón, zasypeme bylinkami a pečieme ešte cca 20 min. 

Dobrú chuť!