Môj najobľúbenejší homemade šalát. Navyše sa stavím, že všetky suroviny máte doma. Chce to len byť troška trpezlivý a uvidíte, ako si ho zamilujete.

Na prípravu dvoch porcií potrebujeme:

  • dva steaky z tuniaka, ale celkom super poslúži aj RioMare tuniak v extra olivovom oleji
  • dve vajíčka, uvarené natvrdo
  • špargľu
  • hrsť červených fazulí (môžu byť preplachnuté z konzervy)
  • natrhaný ľadový šalát
  • červená cibuľa, nakrájaná na plátky
  • hrsť cherry rajčín
  • soľ, mleté čierne korenie, hrsť bazalky (natrhať, nekrájať nožom), oregáno
  • olivový olej, malá lyžička medu a dijonskej horčice

Postup:

Pokiaľ máme tuniakové steaky, tak ich opečieme na panvičke - dve až tri minúty z každej strany a necháme odpočinúť.

Na zálievku zmiešame tri až štyri lyžice olivového oleja, medu a horčice.

Do misky dáme šalát, sparenú a na kúsky nakrájanú špargľu, cibuľu a fazuľu. Prihodíme dresing, cherry rajčiny a korenie.  Premiešame. Na tanier servírujeme na šalát na ukládaného tuniaka a vajíčka.

Dobrú chuť!