Môj najobľúbenejší homemade šalát. Navyše sa stavím, že všetky suroviny máte doma. Chce to len byť troška trpezlivý a uvidíte, ako si ho zamilujete.
Na prípravu dvoch porcií potrebujeme:
- dva steaky z tuniaka, ale celkom super poslúži aj RioMare tuniak v extra olivovom oleji
- dve vajíčka, uvarené natvrdo
- špargľu
- hrsť červených fazulí (môžu byť preplachnuté z konzervy)
- natrhaný ľadový šalát
- červená cibuľa, nakrájaná na plátky
- hrsť cherry rajčín
- soľ, mleté čierne korenie, hrsť bazalky (natrhať, nekrájať nožom), oregáno
- olivový olej, malá lyžička medu a dijonskej horčice
Postup:
Pokiaľ máme tuniakové steaky, tak ich opečieme na panvičke - dve až tri minúty z každej strany a necháme odpočinúť.
Na zálievku zmiešame tri až štyri lyžice olivového oleja, medu a horčice.
Do misky dáme šalát, sparenú a na kúsky nakrájanú špargľu, cibuľu a fazuľu. Prihodíme dresing, cherry rajčiny a korenie. Premiešame. Na tanier servírujeme na šalát na ukládaného tuniaka a vajíčka.
Dobrú chuť!