Tip na božský nedeľný obed. Toto jedlo je jednoduché, neskutočne dobré a kombinácia ryby s kôprom je neprekonateľná. Dajte si čas na prípravu. Jednotlivé časti pokrmu pripravíte jednoducho, len u toho asi zašpiníte dosť riadu :) Nebojte, stojí to za to!
Na dve porcie budete potrebovať:
na šošovicu:
- dva hrnčeky čiernej šošovice (mohla by asi byť aj zelená, ale rozhodne nie červená - jedlo by pôsobilo rozvarene)
- jedna mrkva, nakrájaná na kúsky
- bobkový list, čierne korenie mleté, soľ a nové korenie
- malá šalotka, nakrájaná najemno
Šošovicu uvaríme, spolu s korením v osolenej vode (cca 20 min. max). Vodu zlejeme, odstraníme korenie. Na másle speníme šalotku a pridáme mrkvu - opekáme, kým mrkva nezačne karamelizovať, trvá to cca 5 min. Pridáme šošovicu, premiešame, prehrejeme a máme hotovo :)
na kôprovku:
- máslo
- dve lyžice hladkej múky
- malá lyžička kukuričného škrobu (nemusíme použiť, ak bude konzistencia omáčky v požadovanom stave)
- kelímok malej smotany na šlahanie
- mlieko podľa potreby
- veľká hrsť kôpru
- soľ, mleté čierne korenie
- šťava z polovice citróna
Na másle speníme hladkú múku (nie dohneda) a zalejeme smotanou. Je potrebné hneď miešať, aby sa nám omáčka nezačala pripaľovať. Miešajte tak dve/tri minúty. Podľa konzistencie omáčky, môžeme pridať kukuričný škrob. Ak je hustota omáčky OK, tak pridáme citrónovú šťavu a kôpor. Máme hotovo :)
na sumca:
- sumeček porcia a 150g
- soľ, údená červená paprika mletá, mleté čierne korenie
Na másle opečieme okoreného sumca z každej strany dve/ tri minúty (podľa hrúbky sumca). Máme hotovo :)
Servírujeme tak, ako je na obrázku. Dobrú chuť!