Tip na božský nedeľný obed. Toto jedlo je jednoduché, neskutočne dobré a kombinácia ryby s kôprom je neprekonateľná. Dajte si čas na prípravu. Jednotlivé časti pokrmu pripravíte jednoducho, len u toho asi zašpiníte dosť riadu :) Nebojte, stojí to za to!

Na dve porcie budete potrebovať:

na šošovicu:

  • dva hrnčeky čiernej šošovice (mohla by asi byť aj zelená, ale rozhodne nie červená - jedlo by pôsobilo rozvarene)
  • jedna mrkva, nakrájaná na kúsky
  • bobkový list, čierne korenie mleté, soľ a nové korenie
  • malá šalotka, nakrájaná najemno

Šošovicu uvaríme, spolu s korením v osolenej vode (cca 20 min. max). Vodu zlejeme, odstraníme korenie. Na másle speníme šalotku a pridáme mrkvu - opekáme, kým mrkva nezačne karamelizovať, trvá to cca 5 min. Pridáme šošovicu, premiešame, prehrejeme a máme hotovo :)

na kôprovku:

  • máslo
  • dve lyžice hladkej múky
  • malá lyžička kukuričného škrobu (nemusíme použiť, ak bude konzistencia omáčky v požadovanom stave)
  • kelímok malej smotany na šlahanie
  • mlieko podľa potreby
  • veľká hrsť kôpru
  • soľ, mleté čierne korenie
  • šťava z polovice citróna

Na másle speníme hladkú múku (nie dohneda) a zalejeme smotanou. Je potrebné hneď miešať, aby sa nám omáčka nezačala pripaľovať. Miešajte tak dve/tri minúty. Podľa konzistencie omáčky, môžeme pridať kukuričný škrob. Ak je hustota omáčky OK, tak pridáme citrónovú šťavu a kôpor. Máme hotovo :)

na sumca:

  • sumeček porcia a 150g
  • soľ, údená červená paprika mletá, mleté čierne korenie

Na másle opečieme okoreného sumca z každej strany dve/ tri minúty (podľa hrúbky sumca). Máme hotovo :)

Servírujeme tak, ako je na obrázku. Dobrú chuť!