Poznáte to! Občas Vás prepadne neskutočná chuť na sladké, ale nemusí to byť práve hutná bublanina, alebo Sacher. Tento koláč je hotový skôr, než stihnete povedať "milujem čokoládu" a vo finále budete prekvapení, ako skvele chutí a navyše - je BEZ MÚKY!!

Takže na prípravu koláčika potrebujete formu o priemere 30cm, ktorú vymažete maslom a vyložíte pečiacim papierom (alebo vysypete múkou).

A čo do surovín:

  • 6 vajíčok
  • 250g masla
  • 250g cukru (krupica, trstinový)
  • 250g horkej čokolády (ja som použila 85% Lindtku :))
  • malá šálka holandského kakaa
  • polovica sáčiku prášku na pečenie

Postup:

Oddelíme žĺtka a bielka. Žĺtka vyšľaháme do peny s cukrom. Bielka zase so štipkou soli na sneh, tak ako ho poznáme. Medzitým si v hrnci na miernom plameni a za stáleho miešania rozpustíme maslo a čokoládu. 

Do vyšlahaných žĺtkov, postupne vmiešavame čokoládovú zmes. Pridáme menšiu šálku horkého sypkého kakaa (holandské napríklad) a zamiešame prášok do pečiva.

Dáme piecť do teplovzdušnej rúry na 160st. na cca 25 minút. Či je hotovo, zistíte podľa špajličky.

Do cesta môžete pridať sekané orechy, kandované ovocie - bude to bomba!

20180527135630
20180527135532