Tuto "prílohu" k čomukoľvek si zamilujete! Ja jedávam guacamole na raňajky k omelete, ako prílohu k steakom, pečenej zelenine, či grilovanému mäsu. Nebojte sa urobiť si hoveľa, je to vysoko návyková záležitosť.

Príprava je vlastne smiešne jednoduchá.

Ja mám na tieto sekacie veci skvelú vychytávku "multifunkčný krájač finecut od Fisslera" . Jeho ideálnou vlastnosťou je, že je mechanický a teda nepotrebuješ ho strkať niekam do zásuvky.

Dáš tam najprv 1/4 červenej cibule, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, šťavu z 1/4 limetky (môžeš dať aj 1/2 limetky, ak máš rád kyslejšiu chuť), čerstvé chilli podľa chuti a dve menšie rajčiny. Párkrát zatiahneš a vhodíš avokádo a poriadnu hrsť avokáda. Ďalej je to už len na Tebe, pretože záleží akú konzistenciu guacamole preferuješ. Ja mám radšej hrubšiu štruktúru, kedy to nie je kaša a aj naozaj viem, čo jem. 

Premiestniš do misky, dosolíš, pridáš mleté čierne korenie a môžeš jesť :)

Dobrú chuť!