...pretože aj keď žije človek zdravo a snaží sa nejesť kdeaké blafy, niekedy jednoducho dostane chuť na prasárničku :) Ak sa tak stane, ponúkame Vám recept mojej maminy na naprosto dokonalú paštétu z kuracích pečienok.

Na porciu ako je na obrázku budete potrebovať:

  • cca 500g kuracích pečienok - ale je možné použiť aj kačacie, morčacie apod.
  • jedno celé maslo (pokiaľ chcete jemnejšiu štruktúru, použijte polovicu masla a cca deci šlahačkovej smotany)
  • šalviu
  • tymián
  • soľ a mleté čierne korenie
  • dve menšie šalotky, najemno nakrájané
  • deci portského vína

Príprava je veľmi jednoduchá. Na másle opečieme šalotku dohneda. Pridáme nakrájané pečienky a restujeme cca dve minútky. Prilejeme porstké, hrsť nasekaného čerstvého tymiánu a opekáme dovtedy, kým budú pečienky hotové akoby ste si ich chceli dať na obed. Nezabudnite soliť a koreniť až nakoniec (inak by pečienka ztvrdla). 

30704707102142359082835552884879848541519872nimage.pngMedzitým si v rendlíku roztopíme máslo s lístkami šalvie.

Pečienky vhodíme do väčšej misy, prilievame postupne bylinkové maslo a mixujeme dohladka.

Pre zjemnenie môžete rozdeliť "tekutú zložku" paštéty na maslo a smotanu a prilievať striedavo troška smotany, troška masla a základ je ochutnávať! Sami tak ucítite, kedy Vám to vyhovuje a kedy už nie.

Nedá sa na tomto recepte prakticky nič pokaziť, okrem situácie keď zabudnete pridať soľ. :)

Paštétu strčíte do chladničky a servírujete napríklad ako my, na orechovom chlebe s domácimi nakládanými uhorkami :)

Enjoy!