Jasné, všetci milujeme pizzu. Sama by som ju jedla denne a to nehovorím o tom, keď mám afterparty stav. Vtedy by som vraždila za pikantnú pizzu. Ale poznáte to..jedna pizza - šesť kíl hore:) Netvrdím, že tento bezcestový nápad je spásonosný, ale aspoň trochu zdravší.

Príprava je v podstate veľmi easy.

Baklažán nakrájame buď na väčšie a asi 0,5 cm kolieska, alebo v rovnakej hrúbke plátky. Dáme na pečiaci papier, osolíme, okorením mletým čiernym korením a predpečieme v rúre, vyhriatej na 200 st., cca 15 min.

Medzitým máme dve možnosti:

  • buď sparíme rajčiny, olúpeme ich a nakrájame najemno
  • alebo použijete krájané rajčiny z konzervy - ideálne Valfrutty

Do rajčín pridáme olivový olej a cesnak podľa chuti. Osolíme a okorením čiernym mletým korením. Ja pridávam ešte pre pálivosť nasekané čerstvé chilli :)

Postup potom už poznáte - na baklažán natrieme rajčinovú zmes, pokladieme napríklad tenkými plátkami slaninky, alebo šunky, ďalej dáme mozzarellu, alebo chedar, alebo ananás.

Zapekáme v rúre cca 15 až 20 min., podľa typu rúry. V zásade čakám, kým sa mi syr rozpustí a chytí kôrku :)

Dobrú chuť!